Milovať bez hraníc: Prečo je sebaláska kľúčom k zdravým vzťahom

Láska nie je vzťah dvoch ľudí.

Myšlienka zamilovania je veľmi bežná a veľmi sladká fantázia. Mnoho ľudí si myslí, že najkrajšie chvíle v ich živote sú, keď sa do niekoho zamilujú. Ale ja si to nemyslím. Najkrajšia vec v živote je podľa mňa mať úplnú slobodu byť sám sebou. A keď nemáte k ničomu žiadnu pripútanosť, ani k osobe, ani k systému viery, ani ku krajine, ani k svojej povesti, svojmu menu alebo čomukoľvek inému. Keď neexistuje žiadna pripútanosť, potom ste slobodní.


Potreba byť s niekým vo vzťahu je jednou z najväčších príčin nešťastia. Sú na to dva dôvody. Po prvé, pretože jednoducho sami sebe úplne nerozumieme. Ako môžeme byť s niekým iným? Čím viac sa snažíme ovládať druhých, tým sme neistejší a menej šťastní. Po druhé, keď sa cítime osamelí, naháňame sa za ľuďmi. Chceme vyplniť tú prázdnotu v nás. Ale keď si človek uvedomí svoju pravú podstatu, cíti sa v sebe úplný. Nepotrebuje nič z vonkajšieho sveta, aby bol šťastný. Máme tendenciu premietať svoje vlastné túžby na iných ľudí. Keby si ma naozaj miloval, urobil by si to pre mňa. To vedie k sklamaniu, pretože nikto nemôže naplniť vaše očakávania, ktoré aj tak nemajú nič spoločné s realitou. Keď si uvedomíte, že nikto vás nemôže urobiť šťastným okrem vás samých, je to veľká úľava, už nie ste v pasci svojich túžob a očakávaní. Už nikdy nebudeš musieť povedať, “keby len” znova. Vášmu životu nič nechýba a pre svoje šťastie sa nemusíte spoliehať na nikoho iného.

Na tango potrebuješ dvoch. Je nemožné milovať niekoho, ak nie ste schopní byť sami. Ak nie ste schopní byť sami so sebou, je nemožné, aby ste boli s iným. Nemôžete sa podeliť, pretože ak sa o to pokúsite, stratíte sa. Potom vám už nezostane žiadna sloboda. Dali by ste svoju slobodu tomu druhému a stali by ste sa otrokom. Väzňom. Ten, kto miluje, nikdy nič nestratí milovaním. Skôr získa všetko. To je ten paradox. Bezpečnosť môže človek nájsť iba vtedy, ak to riskne. To je dôvod, prečo len tí, ktorí dokážu byť sami, sú schopní milovať, zdieľať a vstúpiť do najvnútornejšieho jadra druhého človeka bez toho, aby ho vlastnili, spoliehali sa na neho, premenili ho na vec alebo sa na ňom stali závislí. Dávajú druhému úplnú slobodu, pretože vedia, že budú šťastní ako teraz. Ak ten druhý odíde, ten druhý mu nemôže vziať šťastie, pretože ho ten druhý neposkytuje.

Láska nie je vzťah dvoch ľudí. Je to vzťah medzi jedným človekom a ním samotným. Keď niekoho milujete, milujete ten aspekt seba, ktorý ste schopní vidieť na inej ľudskej bytosti. Preto je pre vás ten druhý taký dôležitý. Preto je pre vás taký vzácny. Bez toho druhého sa nikdy neuvidíš. Možnosti lásky nie sú vo vzťahu, v ktorom by sme museli byť závislí na druhom. Ale vo vzťahu, v ktorom sú obaja nezávislí a môžu sa skutočne milovať. Každý miluje toho druhého, pretože miluje sám seba a ten druhý mu umožňuje vidieť o niečo viac seba. Skutočne milovať niekoho znamená vidieť ho takého, aký je, bez akéhokoľvek úsilia z vašej strany ho zmeniť alebo urobiť iným a bez akýchkoľvek očakávaní od neho. Len ho prijmi takého, aký je. Skutočná láska nemyslí na zmenu predmetu svojej lásky. Miluje to tak, ako to je. Pravdou je, že vo vzťahu by ste nemali byť závislí na tom druhom. V skutočnosti, keď sa dvaja ľudia naozaj milujú, pomáhajú si navzájom rásť. Navzájom sa vyzývajú a vynášajú zo seba to najlepšie. Nemali by ste si vytvárať závislosť jeden na druhom. Mali by ste byť nezávislí a celiství. Aj keď ste od seba, schopní milovať druhých. Ak osoba, ktorú milujete, už tam nie je, vzťah je spojenie dvoch ľudí, ktorí akceptovali vzájomné rozdiely a rozhodli sa na týchto rozdieloch stavať. Vidia aj negatívne stránky svojho partnera. Ale namiesto toho, aby sa sústredili na negativitu, rozhodli sa zamerať na pozitívne časti. Vzťah je o učení sa od svojho partnera a budovaní trvalého spojenia s ním. Skutočne milovať niekoho je ten najnesebeckejší čin, aký môžete urobiť. Keď niekoho miluješ, nekonáš zo strachu, núdze alebo donútenia. Nie je to o tom, čo od nich môžete získať alebo aké pocity vo vás vyvolávajú. Milujete tú osobu, pretože táto osoba robí váš život úplným a zmysluplným, pretože každý deň s ňou vám prináša do vášho života niečo nové, vzrušujúce a krásne. Keď ste schopní tohto druhu lásky, vyžaruje to zvnútra a všade okolo vás. Ľudia, ktorí to zažijú, na to nikdy nezabudnú a vždy sa budú vracať pre viac. Zamilujú sa do akéhokoľvek aspektu vášho života, ktorý sa ich dotkne. Tvoj úsmev, tvoje oči, tvoj duch. Ale všetko sa to vracia k tejto láske, ktorá žiari cez všetko, čím ste.

Schopnosť byť sám a užívať si vlastnú spoločnosť vás pripraví na zdravý vzťah. Ak nie ste schopní byť šťastní, keď ste sami, je pravdepodobné, že ste na svojom partnerovi závislí alebo ste s ním v nezdravom vzťahu. Budete sa cítiť smutní z toho, že odchádza alebo je od vás preč, a vo svojej mysli sa stanete závislými na tom, že sú nablízku len pre vaše šťastie. V takomto scenári, ak ten druhý odíde alebo už nie je nablízku, budete sa cítiť mizerne a osamelo. Srdce je veľké ako svet, a ak ste pravdivý, každá živá bytosť patrí do vášho srdca.

Vrúcne vás milujeme. Sme tu s vami. Sme vaša Rodina Svetla.

A'HO Aurora Ray, veľvyslanec Galaktickej federácie

Zdroj: Aurora Ray, https://www.youtube.com/watch?v=m0i1r2PDBpM

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rozhovor Sesterstva Ruže s Kobrom “Zatmenie Slnka v Spojených Štátoch Amerických (SŠA)”

Aktualizácia situácie v súvislosti s Udalosťou (Event) 3.12.2023

Seminár Novej Atlantídy v Sedone 04.04.2024